HemMiljö, Återvinning, AvfallContainern fylld på 30 minuter

Containern fylld på 30 minuter

Årets första container fanns på plats den 11 januari. Precis som förra gången fylldes den snabbt – den som inte var morgontidig  den här dagen får vänta tills nästa möjlighet att rensa sina förråd kommer igen.

Containern fylld redan efter 30 minuter

Annett Bawel och Arne Holgersson (längst till höger) hjälper till vid lastningen

Redan kl 10.30 började det bli trångt om utrymme. På bilden här intill hjälper styrelsens Annett Bawel och Arne Holgersson en av våra medlemmar att lasta in ytterligare prylar på toppen av gamla möbler, trasiga cyklar och mycket annat som rensas ut från balkonger och källarförråd.

Det är en skam att så många hellre ställer sitt skräp i soprummen i stället för att använda sig av den här möjligheten!

Så säger Arne Holgersson som vill passa på att be alla medlemmar att sluta ställa saker i våra soprum som inte har där att göra.

Det är väl ingen som är naiv nog att tro att möbler, batterier och elektroniska prylar kommer att försvinna av sig själva bara för att de ställs i soprummet? “Någon” kommer att få i uppgift att transportera bort dessa saker – mot en kostnad! Denna kostnad hamnar sedan på vår hyresavi och det känns fel att vi alla skall betala för att några få inte kan göra sig omaket att själva uppsöka återvinningscentralerna eller utnyttja de återkommande containerdagarna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.