HemOm föreningenEnergideklaration

Energideklaration

Som framgår bilden och nedanstående pdf-dokument ”Entréanslag_”, så har föreningen fått synnerligen gott betyg på vår energiprestanda. Vi ligger mycket under referensvärdena, tom för nybyggda fastigheter!

Bakgrund

Till grund för energideklarationen lilgger EG-direktivet om byggnaders energiprestanda 2002/91/EG. ”Syftet med detta direktiv är att främja en förbättring av energiprestanda i byggnader i gemenskapen samtidigt som hänsyn tas till utomhusklimat och lokala förhållanden samt till krav på inomhusklimat och kostnadseffetktivitet.”

I tex Storbritannien genomfördes denna riksomfattande energibesiktning för två år sedan och där använder man samma beteckning A-G som gäller för energiprestanda på tex vitvaror. Vi skulle där sannolikt ha fått A+. Vår egen myndighet Boverket ska naturligtvis vara lite speciella och har därför tagit fram ett eget symbolsystem för grafisk jämförelse mellan fastigheters energiprestanda. Denna är mycket tjusig, men styrelsen undrar om det verkligen är så pedagogiskt att införa ännu en symbol för vanligt folk att relatera till…

Förutsättningar för besiktningen

Som indata har energistatistik, ritningar samt platsbesök använts.

Besiktningen av byggnaden har gjorts under januari månad.

Deklaration

Energideklarationen beskriver vårt klimatsystem med problemframställning och kartläggning av möjligheter med åtgärdsförslag.

Denna besiktning ska göras om med 10 års intervall.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.