HemBo i BostadsrättGården

Gården

…en oas

Vår gård är en verklig oas. Grönskan, fågelkvittret, sittgrupperna utgör en välkommen kontrast mot trafikbullret på Friggagatan. En gård att leka på, en gård att träffas på, en plats att sitta ner med en kopp kaffe tillsammans med vänner.

Men eftersom gården är omsluten av höga hus som dels ger eko, dels har ömtåliga fönster, får det tyvärr inte förekomma bollspel på den. Det är också viktigt att papperskorgarna utnyttjas för allt sådant som det är frestande att kasta på marken. Papper, glassbägare, cigarettfimpar, tuggummin och annat som man vill bli av med. Och det handlar inte bara om trivsel utan också om säkerhet. Småbarn undersöker världen genom att smaka på den. Ge dem inget farligt att smaka på!

Frivilliga krafter

I uppdraget för Boservice ingår att städa gården, vattna planteringarna och röja snö. Men finliret med blommor och blad har hittills vilat på frivilliga krafter. Flera av våra medlemmar är entusiastiska odlare som lyckats åstadkomma en mycket tilltalande mix av blommande växter, städsegröna buskar och blommande träd. Och våren, den kommer till vår gård först med krokus, tulpaner, påskliljor och andra lökväxter.

Vem får parkera på gården?

Ingen är det rätta svaret.

I en överenskommelse mellan oss och vår systerförening Brf Stampgatan, har det beslutats att våra båda gårdar ska vara bilfria. Vi är omgivna av trafikleder, därför är det speciellt viktigt att gården blir en lugn och trygg oas. Där ska vi kunna leka med barnen, vi ska kunna samtala med varann i all enkelhet, ta en fika, läsa tidningen i solen eller bara slappa utan risk från biltrafik.

Men det måste naturligtvis finnas undantag. Ambulans, brandkår, färdtjänst måste kunna komma fram. Sopbilar, vissa hantverkare, vissa leveranser. De som har legitimt ärende hit är utrustade med en specialnyckel.

Om du som medlem behöver lasta eller lossa tunga och skrymmande saker direkt vid porten, ska du kontakta expeditionen (öppet tisdagar kl 18–19). Där kan du mot en deposition få låna nyckel till bommen mot Stampgatan och en skylt att lägga i bilen. På den står att du har rätt att stå på gården den tid det tar att lasta eller lossa, ungefär 10 minuter. Men står du längre, riskerar du att få parkeringsböter. Parkeringsvakter från P-tjänst V kontrollerar nämligen gården med slumpvisa mellanrum.

Tyvärr händer det att någon försöker utnyttja gården för längre parkering. Då kan du antingen kontakta styrelsen eller själv ringa P-tjänst V, tel 031-51 88 10.

Tänk på att hämta ut hisskydd på expeditionen när du ska frakta bohag i våra hissar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.