HemService & ExpeditionPorttelefonen

Porttelefonen

Vårt portlåssystem har uppdaterats.

Klicka för större bild

Som väl de flesta har sett så finns nu porttelefoner vid varje entré. Dessa ersätter det gamla systemet med ringknappar vid respektive namn på de boende i varje uppgång. Äldre telefoner med öppningsknapp och, i vissa fall även en bildskärm, fungerar inte längre och kan demonteras.

Fördelar och användning

Vilka är då fördelarna med dagens system och hur använder man det?
Det gamla systemet kunde inte längre underhållas, reservdelar gick inte längre att få tag på så en ny lösning var nödvändig. Föreningen fastnade då för en digital porttelefonlösning som är lätt att underhålla och som kan integreras med våra elektroniska lås där vi är vana att använda en tagg.
Varje porttelefon har en tydlig display för att kunna visa de lägenhetsinnehavare som bor i uppgången.

En besökare bläddrar enkelt med piltan­genterna fram till rätt person/lägenhet/ och trycker sedan på ”Ring” så rings personen man vill besöka upp på dennes telefon. Mottagaren svarar, kan identifiera besökaren med ett samtal och öppna dörren genom att trycka på siffran 5. Detta fungerar på alla typer av telefoner och du måste inte ha en sk smartphone eller en speciell app för att använda systemet

Porttelefonen fungerar dessutom som en vanlig passerläsare med tagg som du är van vid sedan tidigare. Håll bara taggen över symbolen under pilarna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.