HemService & ExpeditionPorttelefonen

Porttelefonen

Just nu pågår en uppdatering av vårt portlåssystem.

Klicka för större bild

Som väl de flesta har sett så har det nu kommit upp nya porttelefoner vid varje entré. Dessa ersätter det gamla systemet med ringknappar vid respektive namn på de boende i varje uppgång. Därigenom är våra äldre telefoner med öppningsknapp och, i vissa fall även en bildskärm, mogna för pensionering.

Fördelar och användning

Vilka är då fördelarna med det nya systemet och hur använder man det?
Det gamla systemet kunde inte längre underhållas, reservdelar går inte längre att få tag på så en ny lösning var nödvändig. Föreningen fastnade då för en digital porttelefonlösning som är lätt att underhålla och som kan integreras med våra elektroniska lås där vi är vana att använda en tagg.
Varje porttelefon har en tydlig display för att kunna visa de lägenhetsinnehavare som bor i uppgången.
En besökare bläddrar enkelt med piltan­genterna fram till rätt person/lägenhet/ och trycker sedan på ”Ring” så rings personen man vill besöka upp på dennes telefon. Mottagaren svarar, kan identifiera besökaren med ett samtal och öppna dörren med ett tryck på siffran 5. Detta fungerar på alla typer av telefoner och du måste inte ha en sk smartphone eller en speciell app för att använda systemet
Porttelefonen fungerar dessutom som en vanlig passerläsare med tagg som du är van vid sedan tidigare. Håll bara taggen över symbolen under pilarna.

Systemet är inte riktigt klart ännu.

Felaktig information har släppts om att systemet nu skulle vara i drift och att man skulle kunna testa det. Så är tyvärr inte fallet. Just nu pågår intrimning samt inläggning av alla telefonnummer och det kan dröja ytterligare ett tag innan allt fungerar som det är tänkt. Tills dess öppnar du med den kod vi har informerat om tidigare.
Mer information kommer så snart som möjligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.