HemLokalerBarnvagnsparkering & Cykelrum

Barnvagnsparkering & Cykelrum

Varje uppgång har sitt eget barnvagnsrum. Eftersom det är väldigt trångt i vissa cykelrum har cyklarna därför tillåtits inta barnvagnsrummet. Tala med styrelsen om detta medför problem!

Baby-boom

Antalet barnvagnar växlar ju med antalet barn och nu talar man om baby-boom, så vi kan nog förvänta oss ett växande antal. Så länge barnet inte självt kan gå, brukar många föräldrar välja att ta med vagnen upp till sin lägenhet. Det är ju inte särskilt smidigt att bära upp ett sovande barn samtidigt med diverse inhandlade varor, skötväska etc.

Tänk bara på att barnvagnen inte får förvaras i trapphuset. Trapphuset måste vara fritt pga utrymningsskäl, risk för brandrök och vid städning.

OBS! Det är absolut förbjudet att förvara brandfarliga eller explosiva ämnen i cykel- & barnvagnsrummen. Detta utesluter även tillfällig parkering av moped!

Cykelparkering

Det finns ca 200 cyklar i föreningen. Eftersom cykelrummen är olika stora och cykelinnehavet ojämnt spritt mellan uppgångarna, är det väldigt trångt i vissa cykelrum. Och i en del uppgångar har cyklarna därför tillåtits att inta barnvagnsrummen. Tala med styrelsen om det medför problem!

Ge plats åt dem som cyklar regelbundet

Om vi utnyttjar cykelställen rätt får alla bättre plats och det blir lättare att hålla ordning. Det blir också bättre trivsel för våra aktiva cyklister.

De flesta cyklarna används väldigt sällan och en del nästan aldrig. För att råda bot på trängseln har vi monterat in takhängda cykelställ i de flesta cykel- och barnvagnsrummen. Meningen är att du som sällan använder din cykel ska hänga den i takstället för att bereda plats för dem som cyklar mera regelbundet. Dessutom har vi installerat ett antal cykelställ utomhus för dem som vill ha en tillfällig uppställning.

Tänk bara på att cykeln inte får förvaras i trapphuset. Trapphuset måste vara fritt pga utrymningsskäl, risk för brandrök och vid städning.

Vill du bli av med din cykel?

Om din cykel ska skrotas, märk den med ett klart och tydligt ”SKROT” så tar vi hand om den och låter den gå med nästa gång vi har en container på gården.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.