HemMiljö, Återvinning, AvfallSopnedkastet

Sopnedkastet

Rädda sopnedkasten!

Många flerfamiljshus i Göteborg har av miljöskäl tvingats blockera sina sopnedkast. Det kan hända oss också om inte alla paketerar sina hushållssopor noga och aldrig kastar lösa sopor. Våra miljömyndigheter är vaksamma, liksom våra återvinningsentreprenörer som snabbt extradebiterar för det som är felsorterat. Så tänk på vad du kastar i sopnedkastet och belamra inte soprummet med saker som inte har där att göra.

Hushållssopor bränns och ger värme

De väl förpackade soporna som du slänger i sopnedkastet, innehåller naturligtvis vanligt köksavfall: potatisskal, äppelskruttar, fiskrens och liknande kompostavfall. Men där ska du också lägga äggkartonger, kuvert med fönster eller gummering, väl hopvikta pizzakartonger, mindre plagg och annat som inte kan sorteras och återvinnas.

Otymplig cellplast

Har du otympliga förpackningsemballage som ska sorteras in som brännbart (tex cellplast eller trä) kan dessa läggas direkt i det sopkärl vari sopnedkastet töms.

Var noga med att plocka isär och placera allt på så sätt att sopnedkastet inte blockeras och att kärlet kan fyllas maximalt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.