HemLokalerTvättstugor

Tvättstugor

Här tvättar du!

TvättstugorFöreningen har totalt fyra tvättstugor som ska betjäna våra 200 lägenheter. Två finns i gårdshuset, två i gatuhuset. Tvättstugorna är dimensionerade för ett bestämt antal hushåll, och din passerbricka ger dig tillträde till den tvättstuga som är avsedd för dig.

Du tar dig till din tvättstuga först med hissen ner i källaren. Sedan följer du källarkorridorerna.

Tre timmars tvättpass

Varje tvättpass omfattar tre timmar. Därefter förfogar du över torkrummet och en torktumlare ytterligare en timme. Första passet är kl 8—11. Nästa pass är kl 11—14, 14—17 och 17—20.

Boka alltid tid på tavlan innan du tvättar. Om du blir förhindrad att utnyttja ett bokat tvättpass, är det bra om du bokar av så fort som möjligt. Någon annan kanske vill tvätta.

En enda liten behå-bygel kan ha sönder en stor tvättmaskin. Lägg därför alltid bygelbehåar i en tvättpåse, om du tvättar dem i maskin. Tvättpåsar är bra till annat också, till exempel för att hålla reda på sockor och annat smått.

Bokning gäller ovillkorligen

Om ingen använder tvättmaskiner som är bokade, betyder det inte att du kan ta dessa maskiner. Den som bokat ett tvättpass har ovillkorlig rätt till maskinerna under den tiden. Om du undrar, kan du ta kontakt; lägenhetsnumret står på bokningslåset.

Under tvättpasset disponerar du två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum (utom i Friggagatan 5A där det stora torkrummet delas av två). Centrifug och mangelrum får ni också dela.

Som du själv vill finna dem

Lämna tvättstuga, torkrum och mangelrum som du själv vill finna dem. Torka av golvet och maskinerna du använt. Ett antal gånger om året görs en mera omfattande städning av alla tvättstugorna, men den dagliga rengöringen står vi för själva:

Torka rent kring maskinernas tvättmedelsfack. OBS! Rengör filtren i torktumlarna noggrant, annars är det risk för överhettning och eldsvåda.

Miljötips

Dosering – Göteborg har mjukt vatten vilket innebär att minsta dosering av disk-, tvätt- och sköljmedel räcker.

Smuts löser sig nämligen lättare i mjukt än i hårt vatten.

Överdosering gör att tvättmedlet blir svårt att skölja bort. Tvätten blir stel och fibrerna slits. Reningsverk och vattendrag belastas i onödan. Flytande tvättmedel är lättast att dosera, och sköljmedel är normalt onödigt.

Tvättlås

Har du tappat nyckeln eller hela låset?

Kontakta: Boservice
Telefon: 010- 442 20 00
Mail: boendeservice.gbg@hsb.se.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.