HemLokalerEntréer och trapphus

Entréer och trapphus

Små detaljer gör stor skillnad

entréDet första intrycket är viktigast, sägs det. Sant eller inte – men gästers och besökares uppfattning om kvaliteten i vårt boende är starkt påverkad redan innan de stigit in i en lägenhet. Gården och entréernas utseende är viktiga budbärare. Även för oss boende ger en god entrémiljö en daglig känsla av välbefinnande och trygghet. Genom åren har förbättringar skett med planteringar, nya hissar, ommålningar mm. En ständigt pågående process som bidragit till att vi till stor del undgått klotter och nerskräpning.

Nytt 2008

EntréornEfter ommålning av entréplanen 2007 med Friggadamen och växter, fortsatte vi i med nya belysta entréskyltar i emalj.

Förutom att tydligare redovisa adressen, har de getts en konstnärlig utformning visande de djur som asagudarna omgav sig med. För idé och framtagning står Alexandra Hedberg, en konstnärinna som vi har fördelen av att ha som medlem i vår förening. På styrelsens uppdrag har hon gestaltat 11 av våra fornnordiska sagofigurer på ett sätt som väl anknyter till föreningens och våra gators namn; Frigga, Odin, Balder. Djurens namn blir en lektion i nordisk mytologi som kan få betraktarens mungipor en smula mer uppåtriktade.

Tavlorna kom på plats under våren 2008 och vi hoppas att de både skall ge en tydligare adresshänvisning och ytterligare en kick uppåt i vår boendemiljö!

Och slutligen – får jag lämna något utanför min dörr?

Eftersom vi alla är beroende av att trapphuset fungerar även i händelse av en större olycka eller brand, så får ingenting förvaras i våra trapphus.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.