HemBo i BostadsrättVåra trivselregler

Våra trivselregler

Det handlar om hänsyn

HSBs Brf Friggagatan har, som alla andra HSB-föreningar, formella stadgar som handlar både om hur livet i ett flerfamiljshus ska bli så trivsamt som möjligt och om de krav som ställs på föreningen i dess egenskap av ekonomisk förening och dess medlemmar. Dessa stadgar finner du HÄR

Vi har också antagit ”Trivselråd” som på ett enkelt sätt påminner om vad hänsyn grannar emellan innebär. Dessa Trivselråd finns anslagna i varje uppgång. De innehåller självklarheter för de flesta av oss. Och också ett eller annat gott råd. De följer här:

Trivselråd

(uppdaterat 2015-04-06)

  • Borra, spika och hamra gärna mellan kl 8 och 20 på vardagar och mellan kl 8 och 18 på lördagar. Söndagar och helgdagar låter vi verktygen vila. Renoveringsarbeten är då inte tillåtna! Tänk på att oljud och störningar lätt fortplantar sig i fastigheten och att även små ingrepp kan störa dina grannar
  • Ska du bygga om eller reparera? Sätt upp anslag i entré och hiss. Och kom ihåg att det är ditt ansvar hur dina hantverkare uppför sig med parkering och annat.
  • Planerar du en fest? Bjud in grannarna också! Eller förvarna dem åtminstone.
  • Grillning Enligt stämmobeslut är all grillning på balkonger och uteplatser inom föreningens område förbjuden.
    Grillning får endast ske på den grillplats som iordningställts för detta ändamål. Observera att tändning av grill endast får ske med s.k. tändgaffel – flytande tändvätskor får ej användas. Regler för användning av grill finns anslagna på grillplatsen
  • Rökning är ej tillåtet i allmänna utrymmen, t ex trappuppgångar och hissar. Askkoppar finns utplacerade på gården och endast här får fimpar placeras!
  • Av säkerhets- och utseendeskäl får ingenting placeras på utsidan av våra balkonger. Fasaden skall hållas intakt. Var försiktig när du när du vattnar dina växter så det inte rinner ner vatten på balkongen under. Självklart kastar du inte ut något från balkonger eller fönster.
  • Nattsömn. Många vill sova efter kl 22. Om du inte hör till dem, är det bra om du försöker sänka volymen på TV, radio och musik. Och kör inte diskmaskin och tvättmaskin sent. Du som vill utnyttja balkongen/altanen för social aktivitet, framför allt under den varma årstiden – sänk tonläget och skruva ner volymen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.