HemBo i BostadsrättBo i bostadsrätt

Bo i bostadsrätt

Bostadsrätt, vad är det?

Du har köpt en lägenhet, säger du. Men det är inte riktigt sant, juridiskt sett. Du har köpt en bostadsrätt, rätten att bo i en bestämd lägenhet. Samtidigt har du köpt en andel av bostadsrättsföreningens fastighet. Storleken på din andel brukar framgå av mäklarens presentation av lägenheten.

Här försöker vi samla de vanligaste frågorna. Om det är något du inte finner svar på, tveka inte att kontakta styrelsen om vad du undrar över. Vi är alla beroende av varandras väggar, golv och tak. Dessutom har vi ett gemensamt värme- och ventilationssystem som inte får manipuleras. Systemet kan då komma i obalans och skapa problem för dina grannar, ofta med dyrbar felsökning som följd.

Ladda gärna ner av nedanstående broschyrer som belyser underhållet av bostaden och juridiken runt ägandet av en bostadsrätt.

Se även följande länkar:

Bostadsrättslagen: Rättsnätet

HSB, Medlemsinformation

På denna sida hittar du allt du behöver veta om ditt boende och medlemskap i HSB. För att göra det smidigt och enkelt för dig – och samtidigt skona miljön – är all information digital och tillgänglig för dig här på webben dygnet runt. Klicka HÄR så tas du till HSBs Informationssida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.