HemOm föreningenSeptember-nytt

September-nytt

Containerdag med korv!

Lördagen den 27 September är det dags igen att kunna slänga prylar du inte längre behöver

Den 27 September kommer en container att stå uppställd på den vanliga platsen utanför entren Odinsplatsen 4A mellan kl 14.00 och 16.00 OBSERVERA att tiden är senare än vanligt!
Passa på tillfället och rensa upp i förråden. Gör dig av med gamla möbler, kläder, kartonger och annan bråte. Du får slänga nästan allt UTOM följande:

  • Elektronik
  • Matavfall
  • Asbest
  • Tryckimpregnerat virke
  • Gips
  • Annat s.k. Farligt Avfall

Sista grilltillfället i år
Samtidigt som du kan rensa i dina förråd kan du ta en paus och avnjuta en grillad korv vid vår grillplats. Här finns korv och dricka tillgängligt för alla som har lust och vill ta chansen innan vi, dagen efter, ställer in grillen för vintern. Det kan även nämnas att just den här grillen nu sjunger på sista versen. En ny, fräsch kommer att ställas ut till nästa säsong.

Ombyggnaden av Odinsplatsen börjar så sakteliga gå mot sitt slut

2014-08-28 12.51.31Arbetet med Odinsplatsen fortgår. Snart påbörjas ombyggnaden av korv­kiosken och hela platsen beräknas vara klar i november. Foto: Ingemar Sjöstedt.

 

 

 

Garagen måste målas om!

Efter omläggningen av gårdens tätskikt mot garaget är det nu dags för nästa steg. Vårt garage är också i behov av renovering för att förhindra korrosionsskador, som kan påverka hållfastheten i betongen. Detta måste åtgärdas och i samband med detta kommer också väggar och tak att målas.

Renoveringen genomförs i ett samarbete mellan Brf Friggagatan och Brf Stampgatan, eftersom vi har ett gemensamt garage. Arbetet kommer att göras etappvis, för att minimera antalet bilar som måste flyttas.

Det innebär tyvärr, att alla med parkeringsplats måste hitta en alternativ lösning under 4 – 5 veckor.

Etapp 1 påbörjas vecka 47 den 15 november och påverkar följande parkeringsplatser: 116 – 155, 544

Etapp 2 påbörjas vecka 3 den 12 januari och påverkar bilarna i det yttre garaget platserna: 500-520, 534-545, 20-33, 3011-3019, 3042

När dessa etapper är klara fortsätter varje förening med renoveringen av sina egna garagedelar. Vi kommer med mer information kring det längre fram.

Alla kommer att få två hyresfria månader, för den period man inte kan använda garaget.
Nedan har vi sammanställt några tips på var man kan hitta en parkeringsplats:
Ullevigaraget (Göteborgs stad)

  • Q-park Folkungagatan
  • Platzer p-hus i Gårda
  • P-huset på Friggagatan (endast p-automat)
  • Skaffa boendeparkeringskort från Trafikkontoret (ca 600:-/mån)

Bokhyllor upp i tvättstugorna

Under hösten kommer det att sättas upp ett antal bokhyllor i våra tvättstugor. Dessa är tänkta som små “minibibliotek” där du kan lämna böcker och veckotidningar som du har läst så att andra kanske kan få glädje av dem i andra hand.

Överbelamra inte hyllorna men finns det plats så utnyttja det. Du kanske inte kan räkna med att få dina egna böcker tillbaks men du kommer säkert att hitta bra läsning här.
Tänk på att det även finns en lånebokhylla på expeditionen om läslusten faller på.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.